Böğürtlenli Çikolata Katları

Böğürtlenli Çikolata Katları

Böğürtlenli Çikolata Katları İçin Malzemeler

  • 8 parça milföy hamuru
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı labne
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 kase böğürtlen
  • 12 adet bitter madlen çikolata

Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi

Tepsi yağlanır. 8 adet milföy hamürü tepsiye dizilir. Çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir. fırına gönderilir. Bu sırada çikolata benmari usülüyle eritilir.

Pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırından alınarak üzerine çikolata sürülür. Bir süre buzdolabında bekletilir. Bu arada
krem şanti ve labne karıştırılır. Dolaptan çikolatalı milföyler alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır.

Milföyler 2’şer 2’şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir. Her birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

This entry was posted in Yemek Tarifleri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s