Domatesli Püreli Biftekler Tarifi

Domatesli Püreli Biftekler

Domatesli Püreli Biftekler İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram biftek
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Patates püresi için:

  • 3 adet patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Alabildiği kadar süt
  • Tuz
  • Muskat

Domatesli Püreli Biftekler Tarifi

Zeytinyağında biftekerli kızartın. Domatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Etlerin üzerine domatesleri ve biberleri ilave edin. Sarımsaklrı bütün olarak ekleyin karabiberini ve tuzunu da ilave edrek en son olarak etinizin üzerine biraz sıcak ekleyerek yemeğnizi pişirin.

Püresi için haşlanmış olan patatesleri rendeleyin ve tncereye alın üzerine tereyağını ilave edin ve sürekli karştırarak sütünü, tuzunu muskatı da rendeleyerek bir püre elde edin. Servis tabağına patates püresini ve pişen etleriniz ile serviz edin.

This entry was posted in Yemek Tarifleri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s