Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi

Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.

Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

This entry was posted in Yemek Tarifleri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s